Balkenbrij

Balkenbrij

Smulweb imageSmulweb

Geniet van de traditionele balkenbrij met kruidige smaken zoals piment, kruidnagel en majoraan, gemaakt van fijngemalen varkensvlees en boekweitmeel. Bak de plakken aan beide kanten goudbruin voor de perfecte bereiding.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Balkenbrij op tafel.

  1. Neem het vlees uit het vocht en draai het met zwoerd door een vleesmolen of hak het fijn met een foodprocessor.
  2. Doe het vlees terug in de bouillon en voeg peper, zout, piment, kruidnagel en majoraan toe. De bouillon moet wat te veel gekruid smaken, zodat het meel er later bij kan.
  3. Voeg het boekweitmeel in een keer aan de bouillon toe en roer met een pollepel tot het meel helemaal is opgenomen en er in de massa bellen ontstaan.
  4. Schep de balkenbrij in met water omgespoelde schotels en laat helemaal afkoelen.
  5. Snijd de balkenbrij in plakken en bak aan beide kanten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees