Geroosterde zalmfilet met schotse whisky op de cedarwood ove

Geroosterde zalmfilet met schotse whisky op de cedarwood ove

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk recept voor geroosterde zalmfilet op een CedarWood ovenplank gemarineerd in Schotse whisky en andere ingrediënten. De ovenplank zorgt voor een subtiele rooksmaak en een unieke presentatie waardoor uw gasten versteld zullen staan. Serveer de zalm met trots aan uw gasten.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Whisky

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Geroosterde zalmfilet met schotse whisky op de cedarwood ove op tafel.

  1. Week de plank min. 1 uur in lauw water.
  2. Leg de zalmfilet in een langwerpige schaal.
  3. Meng alle ingrediënten en giet het geheel over de zalmfilet. Marineer dit een half uur.
  4. Plaats de CedarWood OvenPlank 10 min. in het midden van de op 180°C voorverwarmde oven. Nu wordt het hout licht geroosterd.
  5. Haal de CedarWood OvenPlank uit de oven en wrijf hem dun in met olijfolie terwijl de CedarWood OvenPlank nog warm is.
  6. Plaats de zalm direct op de warme CedarWood OvenPlank en rooster de zalm vervolgens in de oven.
  7. Na 20 minuten kunt u de CedarWood OvenPlank uit de oven op tafel opdienen.
eet smakelijk