- 200 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke In bieten en wodka gemarineerde zalm op tafel.
- Bekleed een ondiepe schaal met plasticfolie en leg er de zalmfilet met de vetkant naar beneden.
- Meng in een kom de bietjes met zout, de suiker, koriander en dille en verdeel het mengsel over de zalm. Sprenkel de wodka erover.
- Wikkel de zalm met schaal en al strak in plasticfolie. Zet er een tweede schaal op en maak het geheel zwaar door er een paar blikjes op te zetten. Zet de zalm zo 24 uur in de koelkast.
- Pak de zalm uit en giet vocht af. Veeg alle marinade van de vis. Snij de zalm in zo dun mogelijke plakjes, tot op het vet, snij het vel niet mee.
- Meng voor de kappertjes-dilleroom alle ingrediënten in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de plakjes zalm samen met de waterkers over borden en serveer met de room.