- 225 g Kikkererwten gedroogd
- 1.5 tl Korianderzaad
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kikkererwten masala op tafel.
- Laat de kikkererwten in twee keer de hoeveelheid water overnacht weken met 1 theelepel baksoda. Spoel volgende dag uit en kook in water totdat ze met 1 pink onderwater staan in 10-12 minuten gaar (niet langer!). Na koken afgieten en bewaar het kookvocht.
- In een koekenpan zonder olie kruiden van de Masala mix bakken totdat de geuren vrijkomen. Laat dan afkoelen en maal ze tot fijn poeder.
- In een zware koekenpan de fijngehakte uien bruinen. Voeg de gemberpasta toe en bak een minuut. Voeg dan de tomaten toe en bak wederom 1 minuut. Voeg hierna de specerijenmix toe, de garam masala, en groene pepers in stukken gesneden en rode chilipoeder.
- Voeg hieraan de gekookte kikkererwten toe met een klein beetje kookvocht. Voeg zout naar smaak toe en meer kookvocht al naar gelang de gewenste hoeveelheid. Laat 5-7 minuten zachtjes koken.
- Doe 3 eetlepels kokend water bij de gedroogde tamarinde en prak los. Stop het in een fijne zeef en voeg de gezeefde tamarindevocht toe aan het einde van de kooktijd.