Kikkererwten masala

Kikkererwten masala

Smulweb imageSmulweb

Haal de Indiase keuken in huis met deze overheerlijke kikkererwten masala. De kikkererwten nemen in de pan de smaak van de specerijenmix op en combineren goed met de tomaten, rode chilipoeder en frisse groene pepers.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 225 g Kikkererwten gedroogd
  • 1.5 tl Korianderzaad

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kikkererwten masala op tafel.

  1. Laat de kikkererwten in twee keer de hoeveelheid water overnacht weken met 1 theelepel baksoda. Spoel volgende dag uit en kook in water totdat ze met 1 pink onderwater staan in 10-12 minuten gaar (niet langer!). Na koken afgieten en bewaar het kookvocht.
  2. In een koekenpan zonder olie kruiden van de Masala mix bakken totdat de geuren vrijkomen. Laat dan afkoelen en maal ze tot fijn poeder.
  3. In een zware koekenpan de fijngehakte uien bruinen. Voeg de gemberpasta toe en bak een minuut. Voeg dan de tomaten toe en bak wederom 1 minuut. Voeg hierna de specerijenmix toe, de garam masala, en groene pepers in stukken gesneden en rode chilipoeder.
  4. Voeg hieraan de gekookte kikkererwten toe met een klein beetje kookvocht. Voeg zout naar smaak toe en meer kookvocht al naar gelang de gewenste hoeveelheid. Laat 5-7 minuten zachtjes koken.
  5. Doe 3 eetlepels kokend water bij de gedroogde tamarinde en prak los. Stop het in een fijne zeef en voeg de gezeefde tamarindevocht toe aan het einde van de kooktijd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kikkererwt