- 4000 ml Water
- 1350 g Runderschenkel
- 100 g Runderpoulet, onbereid
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Rijkgevulde groentensoep op tafel.
- Doe de schenkels met het soepvlees in de pan en vul deze met water. Breng het water aan de kook en schep met een schuimspaan het schuim weg dat bovenop komt drijven. Vul het eventueel aan met 1 liter heet water en voeg de bouillonblokjes toe. Laat de bouillon op laag vuur 2 1/2 uur zachtjes trekken.
- Kneed de specerijen, kruiden en beschuit door het gehakt, draai er kleine balletjes van en leg ze op een bord.
- Na 2 1/2 uur haal je de schenkels eruit en snijd je deze in stukjes en doe je het terug in de pan. Laat de gehaktballetjes in de zachtjes kokende bouillon glijden en schep na 15 minuten nogmaals eventueel het schuim van de bouillon. Voeg de soepgroenten en vermicelli toe.
- Laat de soep nog 15 minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met peper.