Pompoen-ijs

Pompoen-ijs

Smulweb imageSmulweb

Zelf pompoen-ijs maken is veel makkelijker dan je denkt. Klop de pompoenpuree, vanille-extract, kaneel, gember, nootmuskaat en de rest van de ingrediënten. Vries het ijs in tijdens een zonnige dag in het weekend of als verfrissend dessert op elk gewenst moment.

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pompoen-ijs op tafel.

  1. Meng de pompoenpuree, vanille-extract en vanillezaden.
  2. Meng in een kleine pan 3/4 van de room en de helft van de suiker en breng dit net aan de kook.
  3. Meng in een andere kom de eierdooiers, kaneel, gember, zout, nootmuskaat, de resterende room en de resterende suiker tot de suiker oplost.
  4. Haal de pan van het vuur en giet geleidelijk een beetje in het eimengsel.
  5. Giet het hele eimengsel voorzichtig in een au bain marie pan en laat sudderen tot het mengsel begint in te dikken en niet langer van een lepel druppelt.
  6. Haal alles door een fijne zeef in een kom en plaats deze kom in een grotere kom gevuld met ijswater. Laat afkoelen terwijl je voortdurend roert.
  7. Roer de pompoen erdoor en meng alles goed. Bedek met plasticfolie dat je rechtstreeks op het mengsel plaatst om te voorkomen dat er een vel op wordt gevormd.
  8. Zet het mengsel minimaal een paar uur of een hele dag in de koelkast. Giet het mengsel vervolgens in een ijsmaker en karn volgens de instructies van het apparaat. Giet in een diepvriesbak en vries het minstens 3 uur in.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden