Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Eendenborst met verse vijgen op tafel.
- Leg de filets op de velkant in een koekenpan en verwarm ze op een matig vuur. Draai het vuur hoger zodra er wat vet vrijkomt en bak de filets ca. 8 minuten tot het vel knapperig en bruin is.
- Verwarm boter in een pan en schep de vijgen en de rozemarijn erdoor. Verwarm de vijgen ca. 10 minuten op een matig vuur.
- Giet het overtollige vet van de eendenborst in een kommetje. Keer de filets en bak de vleeskant op hoog vuur in 4-6 minuten tot de buitenkant mooi bruin is en de binnenkant nog rosé.
- Leg de filets in een ovenschaal in de oven om ze te laten rusten en warm te houden en voeg de vijgen toe wanneer ze de gewenste gaarheid hebben gekregen.
- Maak intussen een roux van boter en bloem en voeg hieraan de wildfond en balsamicoazijn toe. Roer dit tot een mooie gladde saus.
- Snijd de filets in plakjes en schik ze op een bord met de vijgen ernaast. Serveer de saus apart of schenk deze over het gerecht.