- 500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Supermals en lekker herten goulash op tafel.
- Koop hertenfilet en snijd in hapklare brokken of laat dat doen bij de poelier of slager. Doe 1 el olie in een pan, bak spekblokjes uit, neem uit en zet apart.
- Braad vlees in delen, niet alles tegelijk, aan in het spekvet. Breng op smaak met peper en zout en neem uit en zet apart.
- Maak wortel schoon en snijd in plakjes, rasp knoflook en bak in het braadvet glazig. Doe spek en hertenvlees terug in de pan met de wortel enz, bestuif met bloem, voeg tomatenpuree toe en blus af met het water en de wijn.
- Voeg bouillonpoeder, laurier en tijm toe en laat koken. Laat het vlees anderhalf uur op een heel laag vuur stoven.
- Maak champignons schoon, laat kleintjes heel en snijd grote champignons doormidden en snijd uien in halve ringen. Braad dit mengsel aan in een pan met 1 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg dit mengsel na een uur stoven toe aan het vlees. Proef en voeg eventueel naar eigen smaak nog wat kruiden en specerijen toe.
- Garneer tenslotte met de vers gehakte peterselie. HEERLIJK!