Roti kip

Roti kip

Smulweb imageSmulweb

Typisch Surinaams gerecht: Roti Kip. Met massala, komijn, aardappelen en een madame Jeanette pepertje garneer jij jouw roti. Voeg hier rijst aan toe en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan.

60 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Madame Jeanette Peper
  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Roti kip op tafel.

  1. Was de kip en hak de bouten in 3 stukken. Indien gewenst, haal de vellen van de kip af.
  2. Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes. Schil de knoflook en ui en snijd de ui in kleine stukjes. Hak de madamejanet heel fijn.
  3. Doe de olie in de pan en verwarm deze op matig vuur. Voeg de gesnipperde ui en madamechanet toe. Pers de knoflook en voeg deze toe aan de pan. Fruit dit ongeveer 10 minuten op laag vuur.
  4. Voeg de massala, gemalen komijn en maggiblokjes toe en laat dit ongeveer 3 minuten garen. Verhoog het vuur en voeg de stukken kip toe. Roerbak totdat de kip aan de buitenkant gaar is.
  5. Voeg water en aardappelen toe. Laat het gerecht minimaal 45 minuten garen. Kook de eieren, pel deze en voeg ze de laatste 5 minuten toe.
  6. Als de saus na 45 minuten nog niet genoeg is ingedikt, prak dan een paar aardappelen fijn in de pan. Niet te veel, want hierna dikt de saus snel in. Voeg extra aardappelen toe indien nodig.
  7. Serveer het gerecht met rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Surinaams Gevogelte Roti