Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige pompoensoep met kerrie op tafel.
- Breng 1,5 l water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Laat de bouillonblokjes oplossen en voeg de stukken pompoen toe. Laat het 30 min zachtjes koken.
- Fruit het uitje en knoflook in iets boter of olie. Voeg na 15 min koken van de pompoen kerriepoeder toe en bak dit kort mee.
- Haal de pan van het vuur en haal de pompoen eruit en maal deze tot moes in de blender. Voeg de moes bij de bouillon.
- Of gebruik een staafmixer om alles in de pan glad te mixen. Voeg de preiringen, kookroom, peper en zout en evt. wat kerriepoeder naar smaak toe.
- Laat alles nog zo'n 10 min. pruttelen en de soep is klaar.
- Doe een handje geraspte kaas per persoon in een soepkom en schenk hier de warme soep overheen. Eet smakelijk!