Patat van tante jo

Patat van tante jo

Smulweb imageSmulweb

Deze patat van tante Jo moet je geproefd hebben! Zonder enige twijfel de lekkerste patat op aarde. Na het volgen van tante Jo's geheime bereidingswijze heb jij de perfecte knapperige patat. Serveer zoals jij wilt.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Patat van tante jo op tafel.

  1. Schil de aardappels en snijd er mooie patatten van. Gooi de ronde zijkantstukjes weg want dit worden toch maar hardgebakken snippers.
  2. Was de patat in koud water met flink zout en droog ze goed af met een theedoek.
  3. Verhit je vet tot 140 graden en verdeel de patat in niet te grote porties.
  4. Laat ieder portie 6 minuten bakken, ze mogen niet bruin worden.
  5. Laat de patat uitlekken in het mandje en verdeel ze over een schone theedoek. Bak zo alle patat voor. Laat vervolgens goed koud worden.
  6. Verhit je vet tot 180 graden en bak weer in kleine porties af in 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken en doe ze in een ovenschaal op keukenpapier.
  7. Je kunt ze in de oven warm houden (80 graden) tot alle patat gebakken is. Zout pas vlak voor het serveren anders wordt je patat zacht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Friet