Frittata (italiaanse groenteomelet)

Frittata (italiaanse groenteomelet)

Smulweb imageSmulweb

Maak deze Italiaanse groenteomelet, ook wel frittata genoemd. Gebruik bladgroenten zoals spinazie, rucola, snijbiet, andijvie, etc. of kies voor gare groenten zoals boontjes, broccoli, bloemkool, venkel, prei, spruitjes. Vervolgens bakken in de oven en smullen maar. Eet smakelijk!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 25 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Frittata (italiaanse groenteomelet) op tafel.

  1. Verwarm een pan met olie op hoog vuur. Laat de bladgroenten slinken in de pan.
  2. Voeg het eimengsel toe en roer door.
  3. Verminder het vuur en bak de frittata 3 minuten.
  4. Bak de frittata 15 minuten in de oven. Gebruik rauwe bladgroenten zoals spinazie, rucola, snijbiet, andijvie, etc.
  5. Schenk de helft van het eimengsel in de pan en laat dit 1 minuut garen.
  6. Verdeel de gare groenten over de frittata en giet vervolgens de rest van het eimengsel eroverheen.
  7. Bak dit op matig vuur 3 minuten tot de frittata halfgaar is.
  8. Bak de frittata 15 minuten in de oven. Gebruik gare groenten zoals boontjes, broccoli, bloemkool, venkel, prei, spruitjes, etc.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei