Traditionele hazenpeper

Traditionele hazenpeper

Smulweb imageSmulweb

Laat de hazenpeper 2 dagen marineren in rode wijn met kruiden en groenten. Daarna aanbakken en stoven met groenten. Kookvocht zeven en fond toevoegen. Eventueel een scheutje cognac toevoegen. Voeg uitgebakken spekjes en champignons toe voor extra smaak.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Traditionele hazenpeper op tafel.

  1. Snijd de haas in stukken of laat het heel en zet deze 2 dagen in de rode wijn, samen met alle kruiden en groenten.
  2. Neem na twee dagen de haas uit de marinade en bak het aan. Blus daarna af met de marinade en voeg de groenten toe. Laat alles gaar stoven.
  3. Haal het vlees uit de pan en verwijder de botten.
  4. Zeef het kookvocht en voeg een scheutje wildfond toe. Laat alles inkoken en eventueel afbinden tot de gewenste dikte.
  5. Voeg de uitgebakken spekblokjes en champignons toe.
  6. Voeg eventueel een scheutje cognac toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees