Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Oosters gekruid stoofpotje van linzen en kip op tafel.
- Pel en snipper de uien en de knoflook.
- Was de linzen. Bij gebruik van blikjes, spoel ze af en laat ze goed uitlekken. Kook de linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit de olie in de pan. Bak hierin de kipdijfilets of kipfilet rondom goed bruin en kruid de kip met peper en zout. Voeg de uien en knoflook toe en bak even mee.
- Voeg de tomatenpuree, harissa en overige kruiden toe en bak ook even mee. Blus af met de wijn.
- Voeg de gare linzen en de olijven bij de kip. Roer alles goed door.
- Voeg nog wat kippenbouillon toe en zet de deksel op de pan. Laat de kip samen met de linzen stoven tot de kip gaar is.
- Proef of het gerecht goed gekruid is en voeg eventueel nog wat toe.
- heb de pan in de oven gezet en na een uur was het een heerlijk stoofpotje!)