Varkensmedaillons met parmaham in gorgonzolasaus

Varkensmedaillons met parmaham in gorgonzolasaus

Smulweb imageSmulweb

Dat wordt smullen van deze varkensmedaillons met parmaham in gorgonzolasaus. Met gestoofde lente-uitjes en champignons in een heerlijke saus van witte wijn en room. Een gerecht om van te genieten!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Varkensmedaillons met parmaham in gorgonzolasaus op tafel.

  1. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen. Neem varkenshaas en snijd er 8 medaillons van circa 3 cm dik.
  2. Smeer elk medaillon rondom in met een beetje mosterd, peper en zout en wikkel er een plak parmaham omheen.
  3. Bak de medaillons in plantaardige boter tot de ham goudbruin is. Leg ze apart op een bord.
  4. Zet de lente-uitjes aan in het bakvocht. Snijd de champignons in plakjes en bak deze mee tot ze zijn geslonken.
  5. Blus af met droge witte wijn (riesling) en laat inkoken. Voeg slagroom toe en laat het vocht nog wat inkoken. Voeg een beetje bouillonpoeder toe en fijn gesnipperde gorgonzola. Laat de kaas smelten.
  6. Doe de medaillons terug in de pan met saus en laat nog 10-12 minuten garen in de saus.
  7. Strooi fijngehakte peterselie over de medaillons en serveer op voorverwarmde borden. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen