Indonesische nasi goreng

Indonesische nasi goreng

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk hartig en geurig is deze Indonesische nasi goreng. Speciale nasi dat lijkt op gebakken rijst. Met kippenbouillon, grove zwarte peper en ve-tsin, eimengsel, spekjes, ui, knoflook, gember, rode peper, ham en taugé. Geserveerd met omelet, perfect als gerecht voor elke dag.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Indonesische nasi goreng op tafel.

  1. Kook rijst gaar in kippenbouillon, grof gemalen zwarte peper en ve-tsin. Laat rijst in grote platte schaal uitdampen tot rijstkorrels los van elkaar zijn.
  2. Klop de eieren los met zout, peper, sambal en bouillon.
  3. Verhit olie in groot koekenpan en doe daarin het eimengsel. Leg deksel daarop en zet de hitte bron op laagste stand. Laat het eimengsel in zo 10 min. stollen. Schuif omelet uit de pan en snijd in reepjes.
  4. Bak spekjes in olie mooi bruin en doe in een stoofpan. Bak nu even de ui, knoflook, gember en rode peper aan en doe overige specerijen erbij en voeg de overige ingrediënten (behalve sojasaus, taugé en omelet) erbij en roerbak voor vijf minuten. Doe dit bij de spek en voeg ham erbij en smoor gaar in 10 tot 15 min. Voeg aan einde taugé erbij. Maak op smaak met sojasaus.
  5. Roer rijst erdoor en roerbak het geheel goed op. Leg de omelet op de nasi of meng de reepjes erdoor of geef er een spiegelei bij. Tip: Maak soms 2 omeletten en snijd de ene in kleine reepjes en meng dit door de nasi.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Nasi goreng