Asperge kroketten

Asperge kroketten

Smulweb imageSmulweb

Deze asperge kroketten gevuld met een smaakvolle salpicon van kerrie, gember, bouillon, bloem, peterselie en stukjes verse asperge zijn heerlijk als aperitiefhapje. Serveer de kroketjes met een lekkere peterselie garnituur.

60 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Asperge kroketten op tafel.

  1. Laat de boter smelten en uitbruisen zonder te kleuren. Laat wat kerriepoeder even fruiten. Voeg (van het vuur) de bloem in een keer toe. Roer met een spatel de bloem door de boter en gaar dit op laag vuur. De roux is gaar als deze loslaat van de bodem en wat `zanderig` aanvoelt. Laat de roux afkoelen.
  2. Breng de bouillon aan de kook.
  3. Snijd ondertussen de asperges in stukjes van 1/2 cm. Giet 1/3 van de hete bouillon bij de koude roux en roer het geheel glad. Voeg de overige bouillon toe in 2 of 3 delen en roer de massa glad. Breng de `salpicon` aan de kook tot deze borrelt en haal de pan van het vuur.
  4. Breng de salpicon hoog op smaak, vooral de kerrie en gember moet aanwezig zijn(!) en voeg asperges en gehakte peterselie toe. Smeer de salpicon uit op een plaat en besmeer deze met boter. Laat de salpicon afkoelen.
  5. Verwerk de salpicon tot kroketten, bitterballen of ragout-broodjes.
  6. Laat de kroketjes minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voor gebruik.
  7. Verhit een frituurpan op 170° C. Bak de kroketjes mooi bruin, laat ze even op keukenpapier uitlekken en serveer met peterselie of op een mooi bordje met aspergegarnituurtje.
eet smakelijk