Stamppot boerenkool met spek, ui en champignons

Stamppot boerenkool met spek, ui en champignons

Smulweb imageSmulweb

Een oer-Hollandse stamppot met een twist: spek, ui en champignons. De stamppot boerenkool met spek, ui en champignons is perfect voor het hele gezin en staat zo op tafel!

25 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Stamppot boerenkool met spek, ui en champignons op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil de uien en snijd ze fijn.
  2. Kook de boerenkool samen met de aardappelen gaar.
  3. Bak in een andere pan de spekjes en voeg er de uien en de champignons aan toe. Laat het geheel nog 10 minuten stoven.
  4. Giet de aardappelen/boerenkool af en stamp ze fijn.
  5. Voeg de kookroom en het spek, ui, champignonmengsel toe en meng alles goed door elkaar.
  6. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Je kunt eventueel ook een eetlepel mosterd toevoegen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot