Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Eendeborst met gecarameliseerde witlof en vijgensaus op tafel.
- Snijd de krieltjes doormidden en gril ze in een grillpan aan de platte kant.
- Snijd aan de zijkant van de eendenborst het vet eraf en snijd de vliesjes weg.
- Maak met een mes ruitjes op de vette kant van de eendenborst.
- Bak het vlees kort aan in de grillpan, zonder olie of boter.
- Laat het vlees nagaren in aluminiumfolie.
- Haal de buitenste blaadjes van de witlof en snijd de kern eruit.
- Verhit 100 gram suiker in een pan, totdat deze een bruine kleur krijgt. Voeg de boter erbij.
- Leg in dit gecaramelliseerde sausje de witlof en laat deze garen.
- Maak een vijgensausje door in een steelpan water en de overige suiker aan de kook te brengen. Leg daarin gesneden vijgen, totdat ze zacht zijn geworden. Voeg een scheutje sinaasappellikeur toe en mix het geheel in de Magimix.
- Haal het vlees na ongeveer tien minuten uit de folie en snijd in dunne plakjes.