Macarons

Macarons

Smulweb imageSmulweb

Deze Franse klassieker is een traktatie voor de zoetekauw. Een perfect gerezen macaron met een romige crème fraîche vulling. Veel precisie, maar de beloning is er.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Macarons op tafel.

  1. Draai de amandelen fijn in de kom met het hakmes van de Magimix. Zeef het met de helft van de poedersuiker.
  2. Scheid de eiwitten van de eidooiers en klop de eiwitten stijf met de andere helft poedersuiker.
  3. Spatel het amandel/poedersuikermengsel door de geslagen eiwitten. Roer eventueel kleurstof door.
  4. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit kleine hoeveelheden op een bakplaat met bakpapier. Laat de bakplaat een aantal keren vallen op de werkbank zodat een mooi glad oppervlak ontstaat. Laat ze minimaal een half uur drogen.
  5. Verwarm de oven voor op 175C.
  6. Bak de macaron schelpen gedurende 15 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  7. Klop de boter luchtig met de vanillesuiker, kristalsuiker en de crème fraîche.
  8. Plaats twee helften op elkaar met daartussen steeds iets van de crème.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Macarons