Chines pannenkoekjes met pekingeend

Chines pannenkoekjes met pekingeend

Smulweb imageSmulweb

Chinese pannenkoekjes met pekingeend. Bak heerlijk krokante pekingeend in de pan en marineer deze voor een smaakvolle bite in de oven. Vul pannenkoekjes met stukjes eend, komkommer en bosui, geserveerd met een sausje van hoisinsaus, ketjap manis en sambal.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Pekingeend
  • 1 el gula djawa

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Chines pannenkoekjes met pekingeend op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Bak de pekingeend zonder boter in een pan tot hij bruin wordt.
  3. Doe de pekingeend in een ovenschaal en marineer de eend aan beide kanten. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze voor 45-50 minuten in de oven.
  4. Halveer de komkommer en haal het binnenste zachte eruit. Snijd hierna de komkommer in dunne reepjes van ca. 5cm lang. Haal de groene delen van de bosui af en snijd hier ook dunne reepjes of sliertjes van. Doe beide groentes in een schaaltje en zet op tafel.
  5. Maak de saus: meng meerdere eetlepels hoisinsaus met de helft aan eetlepels ketjap manis en een theelepeltje sambal.
  6. Als de eend in de oven klaar is, snijd deze in kleine stukjes en zet deze ook op tafel.
  7. Stoom de pannenkoekjes enkele seconden en maak per pakje warm. Niet alles tegelijk op tafel zetten, want de pannenkoekjes worden snel koud.
  8. Pak nu een pannenkoekje, smeer hier de saus op. Pak enkele stukjes eend, leg dit in het midden van de pannenkoek samen met enkele reepjes komkommer en bosui. Rol nu de pannenkoek op en smullen maar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen