Tartelette met appel en banketbakkersroom

Tartelette met appel en banketbakkersroom

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Tartelette met appel en banketbakkersroom! Maak de vulling van banketbakkersroom met vanillestokje en verwarm deze tot het kookpunt en voeg boter toe. Leg appelschijven op de room en bestrijk de randen met ei- en melkmengsel. Na 30-35 minuten bakken, laat afkoelen en snijd in repen.

60 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tartelette met appel en banketbakkersroom op tafel.

  1. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Verhit de slagroom met het vanillestokje en het vanillemerg in een pan en laat ca. 5 minuten trekken. Klop 2 eidooiers los met de suiker en roer er de bloem doorheen.
  2. Giet de warme room al roerend bij het dooiermengsel. Giet het geheel terug in de pan en verwarm al roerend tot het kookpunt. Neem van het vuur. Verwijder het vanillestokje. Laat het mengsel afgedekt in de koelkast afkoelen. Voeg een snuf zout en de boter toe voordat het is afgekoeld.
  3. Verwarm de oven voor. Rol het bladerdeeg uit en snijd er 2 rechthoeken van 12x30 cm uit. Snijd uit het midden van één rechthoek een kleinere rechthoek zodat een rand van ca. 1,5 cm overblijft. Leg de rand op de grote rechthoek en leg het geheel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in schijven. Smeer een dikke laag van de banketbakkersroom tussen de randen op het bladerdeeg. Druk de appelschijven in de banketbakkersroom.
  5. Meng 1 eidooier met de melk en smeer de rand van het bladerdeeg in met dit mengsel. Bak het geheel 30-35 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen. Snijd in repen en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Appel Banketbakkersroom