- 6 Ontbijtkoek
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Omas runderlapjes met rozijnen en peperkoek op tafel.
- Wrijf de sukadelappen in met zout en peper.
- Verhit in de snelkookpan de boter.
- Bak hierin, in delen, de sukadelappen aan beide kanten bruin.
- Fruit in het bakvet de uien goudbruin.
- Blus het bakvet af met 600 ml water en los hierin al roerend de appelstroop op.
- Voeg de appelazijn, ontbijtkoek, rozijnen, kruidnagels en laurierblaadjes toe.
- Maal er nog wat peper over en leg de sukadelappen in het vocht.
- Sluit de snelkookpan en breng de pan onder drukstand 2.
- Laat het vlees, op een middelhoge pit, in 20 minuten gaar worden.
- Breng de pan volgens de instructies van de druk af en open de pan.
- Neem het vlees uit de pan en roer de jus glad.