Omas runderlapjes met rozijnen en peperkoek

Omas runderlapjes met rozijnen en peperkoek

Smulweb imageSmulweb

Omas runderlapjes met rozijnen en peperkoek. Een volle maaltijd met sukadelappen, appelstroop, ontbijtkoek, rozijnen, kruidnagels en laurierblaadjes. Binnen 20 minuten mals bereid in de snelkookpan. De aanrader voor de koudere avonden.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Omas runderlapjes met rozijnen en peperkoek op tafel.

  1. Wrijf de sukadelappen in met zout en peper.
  2. Verhit in de snelkookpan de boter.
  3. Bak hierin, in delen, de sukadelappen aan beide kanten bruin.
  4. Fruit in het bakvet de uien goudbruin.
  5. Blus het bakvet af met 600 ml water en los hierin al roerend de appelstroop op.
  6. Voeg de appelazijn, ontbijtkoek, rozijnen, kruidnagels en laurierblaadjes toe.
  7. Maal er nog wat peper over en leg de sukadelappen in het vocht.
  8. Sluit de snelkookpan en breng de pan onder drukstand 2.
  9. Laat het vlees, op een middelhoge pit, in 20 minuten gaar worden.
  10. Breng de pan volgens de instructies van de druk af en open de pan.
  11. Neem het vlees uit de pan en roer de jus glad.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Peperkoek