Konijn op limburgse wijze

Konijn op limburgse wijze

Smulweb imageSmulweb

Konijn op Limburgse wijze. Heerlijk gestoofde bouten met rode wijn, kruiden, peperkoek, appelstroop en azijn. De krachtige en zoete smaak van deze Limburgse klassieker is onweerstaanbaar. Serveer met aardappelen of frietjes en geniet!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Konijnenbout
  • 4 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Konijn op limburgse wijze op tafel.

  1. Bak de bouten aan in wat boter zodat ze rondom al een beetje bruingebakken zijn.
  2. Blus de bouten af met een scheut rode wijn en zoveel water dat de bouten lekker kunnen stoven. Voeg de kruiden erbij en laat het geheel een klein half uurtje stoven.
  3. Voeg de peperkoek, azijn, appelstroop en suiker toe en roer het geheel door totdat de peperkoek uit elkaar valt. Laat het stoven totdat het vlees begint los te laten van de botten.
  4. Proef aan de saus en pas deze aan naar eigen smaak door er meer azijn of stroop bij te doen. Als de saus nog te dun is, bind deze dan met wat maizena of bloem.
  5. Voeg eventueel oplosbare poederjus toe en laat het geheel nog even stoven.
eet smakelijk