Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Caribische kipspiesjes met kokosrijst

Caribische kipspiesjes met kokosrijst

magazine badge magazine

Heerlijke Caribische kipspiesjes met ananas en Jamaicaanse specerijen, geserveerd met kokosrijst. De marinade is licht pittig en brengt de smaken samen tot een tropisch feestje op je bord. Perfect voor op de BBQ of gewoon in de pan.

20 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(1)

Ingrediënten

  • 1 el Verstegen Pure specerijenmengeling Jamaican Jerk
  • 1 teen knoflook
  • 3 el Sojasaus
  • 4 el Olijfolie
  • 2 g Kipfilet
  • 400 ml Kokosmelk
  • 300 g basmatirijst
  • 1 g verse ananasstukjes (koelvers)
  • 1 Rode paprika
  • 1 Gele paprika
  • 1 Ui
  • 200 ml Water
  • 4 satéprikkers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Caribische kipspiesjes met kokosrijst op tafel.

  1. Pers de knoflook boven een schaal uit. Voeg het Jamaicaans specerijenmengsel, de sojasaus en de helft van de olijfolie toe. Schep de kipfiletblokjes door de marinade. Marineer 5 min.
  2. Breng de kokosmelk met het water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook afgedekt in 10 min. gaar. Rijg de kipfilet met de ananas aan de prikkers.
  3. Verhit In een hapjespan de resterende olijfolie. Bak de kipspiesen in 8 min. goudbruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd warm onder een deksel. Voeg de paprika en de ui toe aan het bakvet en bak de groenten al omscheppend in 3-4 min. beetgaar.
  4. Verdeel de kokosrijst over borden. Schep er de paprika met de ui op. Leg er de kipspiesjes bij.