Zuurkoolsoep uit nedersaksen

Zuurkoolsoep uit nedersaksen

Smulweb imageSmulweb

Deze zuurkoolsoep uit Nedersaksen is een gerecht om van te smullen! Gerookt spek, ui en gehakt worden gecombineerd met zuurkool, piment en groentebouillon, dit alles tot een perfecte soep. Serveer met stokbrood.

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Tomaten gepeld
  • 0.2 el Worcestersaus

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zuurkoolsoep uit nedersaksen op tafel.

  1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd het gerookt spek in blokjes, mocht je ze aan het stuk gekocht hebben.
  2. Bak de ui aan in de olie. Voeg het spek toe en bak deze. Voeg tijdens het bakken peper toe. Voeg vervolgens het gehakt toe en braad dit aan totdat het volledig rul is.
  3. Voeg het blik gepelde tomaten toe en maak ze enigszins klein met een (houten) lepel. Voeg de knoflook toe, evenals de groentebouillon, zuurkool, piment en een deel van de fijngesneden peterselie. Laat het geheel ten minste 1 uur zachtjes koken.
  4. Gebruik de rest van de peterselie als garnering. Serveer met stokbrood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep