Ovenschotel pittige chili con carne extra gevuld

Ovenschotel pittige chili con carne extra gevuld

Smulweb imageSmulweb

Maak kennis met deze pittige chili con carne ovenschotel. Gevuld met mais, kidneybonen, tomaten, gehakt en rijst, voor wat extra bite. Breng het op smaak met hete tabasco, paprikapoeder, zwarte peper en cayennepeper voor de scherpte. Serveer met nacho's.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ovenschotel pittige chili con carne extra gevuld op tafel.

  1. Doe olijfolie in een hapjespan en rul het gehakt hierin. Snipper de ui, paprika en peper. Pers de knoflook. Hak de peterselie en bewaar deze.
  2. Voeg de knoflook, paprika, ui en peper toe aan de pan en bak deze even mee. Voeg de tomaten, mais en kidneybonen (zonder vocht) toe. Laat even pruttelen. Breng het geheel op smaak met hete tabasco, twee soorten paprikapoeder, zout, gemalen zwarte peper en cayennepeper voor de scherpte. Laat even inkoken.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en uit laten lekken. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Voeg de rijst toe en voeg hier het gehaktmengsel aan toe nadat het op je juiste smaak is gebracht. Wees zuinig met tabasco, want het is verschrikkelijk heet. Strijk de bovenlaag glad en bestrooi met geraspte kaas.
  4. Zet de schaal nu in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak hem in 20 minuten gaar en bruin totdat de kaas gesmolten is. Bestrooi tenslotte met vers gehakte peterselie. Serveer met nacho's. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Chili con carne