Spruitjes uit de oven

Spruitjes uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Spruitjes uit de oven met mangochutney en Ras el Hanout; verrassend én makkelijk. Het gerecht bestaat uit een mengsel van gehakt, spekjes en spruitjes, bedekt met een laagje romige aardappelpuree en geraspte kaas eroverheen. 30 minuten in de oven en genieten maar!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 tl Ras el Hanout

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Spruitjes uit de oven op tafel.

  1. Maak de spruitjes schoon en kerf ze in. Kook de spruitjes in ruim water met een bouillonblokje ongeveer 6 minuten. Giet de spruitjes af.
  2. Bak de spekjes in een wok. Voeg gehakt toe en rul dit tot het bruin is. Voeg 3 theelepels Ras el Hanout toe. Roerbak dit mee en voeg vervolgens 3 eetlepels mangochutney toe. Roerbak dit ook mee. Voeg de afgegoten spruitjes toe en roerbak dit geheel nog 3 minuten mee.
  3. Doe het gehakt-spruitenmengsel in een ingevette ovenschaal.
  4. Maak aardappelpuree en roer hier de helft van de geraspte kaas doorheen. Verdeel dit over het gehakt-spruitenmengsel. Strooi de rest van de kaas over de ovenschotel.
  5. Zet de ovenschotel voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel