Lasagne verdi al forno

Lasagne verdi al forno

Smulweb imageSmulweb

Deze Lasagne verdi al forno is Italiaans comfortfood pur sang. Een pruttelende bolognesesaus, zalvende bechamelsaus en de nodige kaas creëren samen een smaakexplosie. Verwarm de oven voor en bereid je voor op een heerlijk avondje genieten met familie of vrienden.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 takjes Oregano vers (takje)
  • 125 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Lasagne verdi al forno op tafel.

  1. Pel de uien en de knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Trek de harde draden van de stelen bleekselderij en snij in blokjes. Schrap de wortelen en hak ze fijn. Ontvel de tomaten en snijd het tomatenvlees in stukjes.
  2. Bak het spek uit, voeg dan wat olijfolie en vervolgens de groenten m.u.v. tomaten toe. Bak tot alle vloeistof is verdampt. Voeg het gehakt toe en bak het korrelig en grijs.
  3. Voeg daarna de tomatenpuree, de tomaten, de hete bouillon en een flinke scheut rode wijn toe. Breng alles op smaak met zout, peper en suiker.
  4. Spoel de kruiden schoon, sla ze droog, hak ze fijn en doe ze bij de saus. Laat de saus met een deksel op de pan 20 minuten pruttelen. Af en toe goed doorroeren. Giet er daarna de room bij.
  5. Maak terwijl de bolognesesaus kookt, de bechamelsaus. Smelt daarvoor de boter en roer de bloem erdoor. Laat hem even gaar worden, maar niet kleuren. Giet dan de warme melk al roerend in de pan en laat de saus op een laag pitje 10 minuten pruttelen, tot hij dik en romig is. Breng op smaak met zout, witte peper en nootmuskaat. Laat de Mozzarella uitlekken en snijd in blokjes.
  6. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden C.
  7. Doe een laagje bechamelsaus in de schaal, daarop de lasagneblaadjes en daarover de bolognesesaus. Daarop een laagje bechamelsaus met wat Mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas. Herhaal dit. De bovenste laag moet in elk geval bechamelsaus en kaas zijn.
  8. Schuif de schaal in het midden van een voorverwarmde oven en laat deze ovenschotel ongeveer 30 minuten gratineren, tot de bovenkant knapperig bruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta