Kip marrakech

Kip marrakech

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk Marokkaans gerecht met kip marrakech, gekookte rijst en een heerlijke topping van pruimen, rozijnen en kaneel. Perfect om te bereiden met een Tajine en te serveren tijdens een gezellige avond met vrienden.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 8 Kipkarbonade

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Kip marrakech op tafel.

  1. Maak de kip schoon en voeg wat zout en peper toe.
  2. Snijd de uien en paprika fijn.
  3. Verhit de roomboter in de Tajine en bak de kip karbonades tot ze bruin zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
  4. Bak vervolgens de uien glazig in het achtergebleven vet. Voeg de knoflook en paprika toe en laat even meebakken.
  5. Voeg de rozijnen, pruimen (met de helft van het vruchtensap), kaneelstokjes en kaneelpoeder toe.
  6. Giet de kippenbouillon erbij en voeg de stukken kip terug in de Tajine.
  7. Laat het geheel ongeveer 45 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel op de Tajine.
  8. Zet het vuur uit en laat de Tajine een half uur rusten.
  9. Verwarm de Tajine net voor het serveren.
  10. Kook in de tussentijd de rijst voor 4 personen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte