- 8 Kipkarbonade
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Kip marrakech op tafel.
- Maak de kip schoon en voeg wat zout en peper toe.
- Snijd de uien en paprika fijn.
- Verhit de roomboter in de Tajine en bak de kip karbonades tot ze bruin zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
- Bak vervolgens de uien glazig in het achtergebleven vet. Voeg de knoflook en paprika toe en laat even meebakken.
- Voeg de rozijnen, pruimen (met de helft van het vruchtensap), kaneelstokjes en kaneelpoeder toe.
- Giet de kippenbouillon erbij en voeg de stukken kip terug in de Tajine.
- Laat het geheel ongeveer 45 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel op de Tajine.
- Zet het vuur uit en laat de Tajine een half uur rusten.
- Verwarm de Tajine net voor het serveren.
- Kook in de tussentijd de rijst voor 4 personen.