De ultieme umami-burger

De ultieme umami-burger

Smulweb imageSmulweb

De ultieme umami-burger meng het gehakt, de sjalotjes, sojasaus, parmezaanse kaas en eigeel. Laat rusten, rooster de tomaten met olijfolie, sojasaus en suiker. Grill de hamburgers, bedek met Cheddar, leg op een broodje, garneer met waterkers, langzaam geroosterde tomaten en augurken.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Geraspte cheddar

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke De ultieme umami-burger op tafel.

  1. Meng het gehakt, de sjalotjes, Kikkoman sojasaus, eigeel en Parmezaanse kaas in een kom met wat zwarte peper. Maak er vier hamburgers van en laat deze 30 minuten in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C. Leg de tomaten op een bakplaat en druppel een mengsel van olijfolie, balsamico-azijn, Kikkoman sojasaus en suiker over de tomaten. Bak de tomaten 1 uur in de oven.
  3. Verhit een grillpan. Bestrijk de hamburgers met een beetje olie en bak ze ca. 5-6 minuten per zijde. Verdeel de geraspte Cheddar over de burgers en laat deze nog enkele minuten bakken.
  4. Leg de hamburgers op de broodjes. Garneer met waterkers en leg daarop de langzaam geroosterde tomaten en de gesneden augurken. Leg vervolgens de bovenste broodjeshelften erop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Sauzen Kaas Bakken