Yalanci cig kofte (vegetarisch)

Yalanci cig kofte (vegetarisch)

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke vegetarische Yalanci Cig Kofte met bulgur, tomatenpuree, paprikapuree en lente-ui. Een verrassend fris en pittig gerecht dat je op een lichte manier kunt bereiden door de kofte te serveren op Roma sla of met tomaat. Maak het gerecht af met citroensap voor extra smaak.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 el Water
  • 30 g Paprikapuree

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Yalanci cig kofte (vegetarisch) op tafel.

  1. Snijd de ui in hele kleine snippers. Hak de peterselie fijn. Was de Roma blaadjes.
  2. Bak de uien in een scheut olijfolie glazig. Voeg de paprikapuree en de tomatenpuree toe en bak mee. Roer goed door.
  3. Voeg de fijne bulgur toe aan het mengsel in de pan en vermeng het goed met de andere ingrediënten. Zet het vuur op het allerlaagst.
  4. Neem de pan van het vuur. Giet het kokende water over het mengsel en voeg zout naar smaak toe. Laat het geheel 20 minuten trekken, totdat de bulgur het vocht volledig heeft opgenomen.
  5. Roer de helft van de gesneden peterselie door het bulgurmengsel en voeg citroensap toe.
  6. Snijd een lente-ui in ringetjes en leg de gewassen Roma blaadjes op een schaal. Maak rondjes van het bulgurmengsel en leg het op de blaadjes. Bestrooi met peterselie en lente-ui en serveer met vers gesneden tomaten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch