Bulgur salade

Bulgur salade

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke bulgur salade met tomaat, puntpaprika, rode ui, lente-ui, peterselie en romablaadjes. Het geheel is aangemaakt met een dressing met granaatappel en olijfolie. Maak het af met chilivlokken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Granaatappelstroop

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bulgur salade op tafel.

  1. Doe de fijne bulgur in een schaal en giet het gekookte water erover. Laat de bulgur het vocht opnemen totdat de korrels zacht worden en niet tussen de kiezen hard zijn. Indien ze nog hard zijn, voeg al roerend een beetje kokend water toe totdat de bulgur los van een vork valt en zacht is.
  2. Hak de peterselie fijn, snijd de tomaten in blokjes, snijd de rode en groene puntpaprika in kleine stukjes, snijd de rode ui in kleine stukjes, snijd de lente-ui in ringetjes en snijd de romablaadjes in hele fijne reepjes.
  3. Voeg de geperste citroensap toe aan de bulgur en meng even goed met de lepel. Voeg eventueel een beetje chilivlokken toe aan de Bulgur mengen.
  4. Meng vervolgens alle gesneden groenten in de salade schaal met de bulgur.
  5. Voeg als laatste de dressing van granaatappel, olijfolie en naar smaak zout toe en meng alles goed.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Graan Salade Bulgur