Bulgur met tomaten

Bulgur met tomaten

Smulweb imageSmulweb

Deze bulgur met tomaten is simpel, snel, en lekker. Groenten als paprika, ui, groene peper en tomaat vormen samen de perfecte basis voor de bulgur. Breng op smaak met piment, zwarte peper en zout voor het compleet maken van het gerecht.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Groene peper
  • 1.5 g Paprikapuree
  • 600 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bulgur met tomaten op tafel.

  1. Spoel de bulgur kort af onder koud water in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de rode paprika, ui en groene peper in heel kleine stukjes van ongeveer 2mm. Hak de tomaat fijn in de keukenmachine.
  2. Bak de groenten in 2 el olijfolie glazig. Voeg de tomatenpuree en paprikapuree toe en bak goed door totdat alles goed vermengd is.
  3. Voeg vervolgens kokend water toe met piment, zwarte peper en zout. Breng opnieuw aan de kook en voeg al roerend de bulgur toe. Laat op zacht vuur de bulgur het vocht en de groenten opnemen.
  4. Voeg eventueel naar smaak nog wat zout toe (pas op met zout als je een groentebouillon blokje gebruikt!).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Graan Groente Bulgur