- 150 g Geroosterde hazelnoten
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Baklava op tafel.
- Maak eerst de siroop: Breng de suiker met het water en de honing aan de kook tot er een siroop ontstaat. Voeg tenslotte het citroensap toe. Laat het afkoelen.
- Meng amandelen, walnoten, hazelnoten en 50gr pistache met 4el suiker en kaneel. Smelt de boter en laat het afkoelen. Verwarm de oven voor op 200˚C en vet een ovenvaste schaal in met boter.
- Haal de filodeegbladen uit elkaar en bestrijk ze met de gesmolten boter. Leg ze op elkaar in de bakvorm. Verdeel en verdeel 1/3 van het notenmengsel over de vlakte tussen elke 5 lagen deegplakken. Herhaal dit totdat je in totaal 3 lagen notenmengsel tussen de deegplakken hebt.
- Snijd vervolgens met een scherp mesje ruitvormen in het deeg. Bestrijk het met de resterende boter en bak in de oven gedurende ca. 25 minuten goudbruin (let op!).
- Haal de ovenschaal uit de oven, laat het 2 minuten rusten en giet de koele siroop over het warme gebak. Laat het 30 minuten rusten voor gebruik.