Baklava

Baklava

Smulweb imageSmulweb

Laat je verleiden door de krokante en zoete smaak van de baklava. De heerlijke griekse lekkernij van filodeeg met honing en noten. Perfect om te delen!

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Geroosterde hazelnoten

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Baklava op tafel.

  1. Maak eerst de siroop: Breng de suiker met het water en de honing aan de kook tot er een siroop ontstaat. Voeg tenslotte het citroensap toe. Laat het afkoelen.
  2. Meng amandelen, walnoten, hazelnoten en 50gr pistache met 4el suiker en kaneel. Smelt de boter en laat het afkoelen. Verwarm de oven voor op 200˚C en vet een ovenvaste schaal in met boter.
  3. Haal de filodeegbladen uit elkaar en bestrijk ze met de gesmolten boter. Leg ze op elkaar in de bakvorm. Verdeel en verdeel 1/3 van het notenmengsel over de vlakte tussen elke 5 lagen deegplakken. Herhaal dit totdat je in totaal 3 lagen notenmengsel tussen de deegplakken hebt.
  4. Snijd vervolgens met een scherp mesje ruitvormen in het deeg. Bestrijk het met de resterende boter en bak in de oven gedurende ca. 25 minuten goudbruin (let op!).
  5. Haal de ovenschaal uit de oven, laat het 2 minuten rusten en giet de koele siroop over het warme gebak. Laat het 30 minuten rusten voor gebruik.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak