- 1 el Honing
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Bietenrisotto met geitenkaas op tafel.
- Kook de bietjes gaar. Wanneer de bietjes voldoende afgekoeld zijn, schil ze en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot.
- Verhit de olie in de pan en fruit hierin de sjalot tot hij glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak ongeveer een minuut tot ook de rijst glazig ziet. Voeg (eventueel) een scheutje witte wijn toe en laat de alcohol verdampen.
- Voeg de bouillon soeplepel voor soeplepel toe. Laat hierbij het vocht telkens volledig opnemen voordat je een nieuwe lepel toevoegt.
- Wanneer alle bouillon is toegevoegd en de rijst gaar is, voeg je de bieten en Parmezaanse kaas toe en verwarm je alles kort door elkaar.
- Snijd ondertussen de geitenkaas in plakken en smeer er wat honing op.
- Gratineer de geitenkaas kort onder een hete grill.