Romige pasta ovenschotel met 1001 hemelse smaken

Romige pasta ovenschotel met 1001 hemelse smaken

Smulweb imageSmulweb

Een romige pasta ovenschotel met gehakt, groenten, mozzarella, salie en bechamelsaus. Perfect voor de Italiaanse keukenliefhebbers. Bak het gehakt met groenten en voeg er laurierblaadjes, tomatenpuree, gepelde tomaten, en bouillon aan toe. Voeg wijn toe en laat het pruttelen. Maak een bechamelsaus met boter, bloem, melk. Giet het over de pasta, gestoofd gehakt en mozzarella in een ingevet ovenschaal en bak het 25-30 minuten. Serveer met de resterende Parmezaan.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Salieblad
  • 250 g Buffelmozzarella

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige pasta ovenschotel met 1001 hemelse smaken op tafel.

  1. Hak de wortels, ui, selderij en knoflook fijn en bak ze in wat olijfolie met de laurierblaadjes. Voeg het gehakt toe en bak mee totdat het gaar is en de groenten zacht zijn. Voeg de tomatenpuree en gepelde tomaten (blokjes) toe. Breng op smaak met wat suiker en laat inkoken. Blus af met kippenbouillon en laat 5 minuten inkoken. Voeg de wijn toe, doe de deksel op de pan en laat een half uur pruttelen.
  2. Kook de pasta in een pan met gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng door de gehaktsaus.
  3. Smelt boter in een pan en voeg bloem toe om een roux te maken. Voeg salieblaadjes toe en roer de melk er langzaam doorheen tot een romige bechamelsaus ontstaat. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Haal de salieblaadjes eruit.
  4. Vet een flinke ovenschaal in met olijfolie. Voeg de helft van de bechamelsaus toe, dan de helft van het pastamengsel. Leg de in plakjes gesneden buffelmozzarella erop en strooi de helft (50 gr) van de geraspte Parmezaan eroverheen. Voeg dan de andere helft van het pastamengsel toe en verdeel de resterende bechamelsaus eroverheen. Garneer met de resterende helft (50 gr) van de geraspte Parmezaan.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Zet de ovenschaal in de oven en bak gedurende 25-30 minuten tot alles mooi bruin en gaar is. Eventueel de bovenlaag nog 2 minuten onder de grill zetten voor extra krokantheid. Geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel