Bereidingswijze
Zet in 20 stappen deze heerlijke Kruimelvlaai met banketbakkersroom op tafel.
- Maak eerst de banketbakkersroom.
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
- Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
- Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor.
- Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan.
- Roer goed door.
- Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen.
- Laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen.
- Maak nu de bodem en de kruimels.
- Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een taartvorm in met een beetje boter.
- Doe de boter in een kom en mix met een mixer tot een glad, zacht mengsel.
- Voeg de kristalsuiker, lichte basterdsuiker, het zakje vanillesuiker, één ei en een snufje zout toe en meng met de mixer tot een glad mengsel.
- Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix dit met je handen (of met twee vorken) tot een kruimige massa.
- Schep de helft van het kruimeldeeg in de ingevette taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Bedek ook de randen van de taartvorm met het kruimeldeeg.
- Strooi over de andere helft van het deeg royaal kaneel, kneed het deeg nog een keer goed door en maak er daarna kruimels van.
- Schep de banketbakkersroom over in de met kruimeldeeg belegde taartvorm.
- Verdeel de kaneel-kruimels over de banketbakkersroom.
- Bak de puddingkruimelvlaai in de voorverwarmde oven in 70 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de vlaai volledig afkoelen en zet hem daarna een uurtje in de koelkast.
- Eet smakelijk!