Kruimelvlaai met banketbakkersroom

Kruimelvlaai met banketbakkersroom

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke kruimelvlaai met banketbakkersroom. De banketbakkersroom wordt gemaakt van onder andere vanille en eidooiers en vervolgens bedekt met een kruimelig deeg van o.a. boter, suiker en bloem. Na het bakken laat je de vlaai volledig afkoelen en daarna een uurtje in de koelkast. Geniet ervan!

15 min bereiden

ontbijt

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 20 stappen deze heerlijke Kruimelvlaai met banketbakkersroom op tafel.

  1. Maak eerst de banketbakkersroom.
  2. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  3. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
  4. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor.
  5. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan.
  6. Roer goed door.
  7. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen.
  8. Laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen.
  9. Maak nu de bodem en de kruimels.
  10. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een taartvorm in met een beetje boter.
  11. Doe de boter in een kom en mix met een mixer tot een glad, zacht mengsel.
  12. Voeg de kristalsuiker, lichte basterdsuiker, het zakje vanillesuiker, één ei en een snufje zout toe en meng met de mixer tot een glad mengsel.
  13. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix dit met je handen (of met twee vorken) tot een kruimige massa.
  14. Schep de helft van het kruimeldeeg in de ingevette taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Bedek ook de randen van de taartvorm met het kruimeldeeg.
  15. Strooi over de andere helft van het deeg royaal kaneel, kneed het deeg nog een keer goed door en maak er daarna kruimels van.
  16. Schep de banketbakkersroom over in de met kruimeldeeg belegde taartvorm.
  17. Verdeel de kaneel-kruimels over de banketbakkersroom.
  18. Bak de puddingkruimelvlaai in de voorverwarmde oven in 70 minuten goudbruin en gaar.
  19. Laat de vlaai volledig afkoelen en zet hem daarna een uurtje in de koelkast.
  20. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Banketbakkersroom