Surinaamse kip stoof

Surinaamse kip stoof

Smulweb imageSmulweb

Met Nasi Trafasie, Trassie Trafasie en Chinese vijfkruidenpoeder zet je een heerlijke Surinaamse kip stoof op tafel. Aardig wat werk, maar de smaken die je hiervoor terugkrijgt zijn niet te evenaren.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Surinaamse kip stoof op tafel.

  1. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Verhit 5 eetlepels zonnebloemolie, fruit hierin de uien (in halve ringen). Voeg de kippenbouten toe en bak deze circa 5 minuten op matig vuur mee.
  3. Voeg Nasi Trafasie, tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat, Pinda Sambel en suiker toe. Bak het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur.
  4. Voeg de wortel (in dunne plakjes), sjalotjes (gehalveerd) en de pruimen toe. Daarna voeg je 175 ml water langs de zijkant rondom het gerecht toe. Goed omscheppen en 20 minuten met deksel op de pan stoven.
  5. Serveer de rijst samen met de Botoe. SWADISH KHANA! NJANG SWIETIE! SELAMAT MAKAN! EET SMAKELIJK! KOME DUSHI!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Noedels Surinaamse bami