Limburgse rijstevlaai

Limburgse rijstevlaai

Smulweb imageSmulweb

De lekkere Limburgse rijstevlaai moet je zeker eens geproefd hebben! Met knapperige korst en gevuld met romige rijstpudding en afgewerkt met slagroom en chocolade. Een heerlijk gebak dat bovendien lang vers blijft en perfect is om te delen met vrienden en familie.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Limburgse rijstevlaai op tafel.

  1. Zorg dat alles op kamertemperatuur is.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C (hete lucht).
  3. Mix met een mixer de bloem, de verwarmde melk, de basterdsuiker, het losgeklopte ei, backin, de boter en de gist. Voeg op het laatst het zout toe. Kneed daarna met de hand goed en laat afgedekt met een theedoek 1 uur rijzen in een kom.
  4. Maak de vulling door de melk samen met de slagroom, de uitgeschraapte vanille, de rijst en de suiker langzaam aan de kook te brengen en zachtjes onder af en toe roeren 20 minuten zachtjes te laten koken. Scheidt daarna de eieren. Klop het eiwit stijf en klop de dooiers los. Voeg na 20 minuten een beetje van de warme melk bij de dooiers en giet dit mengsel bij de melk en laat het even zachtjes doorkoken. Voeg dan de stijfgeklopte eiwitten eraan toe.
  5. Vet de vlaaivorm in, rol het deeg uit en bedek hiermee de vorm. Prik gaatjes in de bodem en schenk de vulling erop. Bak de vlaai voor ongeveer 45 minuten in de oven tot de rijst een lichtbruine kleur heeft. Haal de vlaai uit de oven en laat hem afkoelen.
  6. Besmeer de afgekoelde vlaai met stijfgeklopte slagroom en bestrooi hem met chocolade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken