Witte bonenstoof met worst en spekjes

Witte bonenstoof met worst en spekjes

Smulweb imageSmulweb

Deze witte bonenstoof met worst en spekjes is heerlijk om te serveren op een frisse herfstavond. Met rode wijn en komijn voor een warme smaak en groenten nog net met een bite. Lekker met lekker brood of aardappelpuree.

45 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Witte bonenstoof met worst en spekjes op tafel.

  1. Snijd de worst in stukjes van 2 cm.
  2. Snijd de knoflook, uien, penen, tomaten, prei en bleekselderij.
  3. Begin met het bakken van de spekjes, voeg daarna de worst toe, samen met de knoflook en eventueel een fijngesneden pepertje.
  4. Voeg de ui, wortel, tomaat en bleekselderij toe en meng alles goed door elkaar. Laat het eventjes stoven.
  5. Voeg daarna de prei, bonen in tomatensaus en tomatenpuree toe. Roer het weer goed door elkaar en voeg de rode wijn, komijn, bouillonblokken en peper & zout toe.
  6. Laat het geheel nog even stoven totdat de groenten gaar zijn maar nog wel een beetje een bite hebben. De saus dikt vanzelf nog een beetje in.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees