Aspergecanneloni met parmaham

Aspergecanneloni met parmaham

Smulweb imageSmulweb

Aspergecanneloni gevuld met parmaham, asperges en kruidenroomkaas. Geserveerd met een zelfgemaakte tomatensaus met basilicum. Een heerlijke ovenschotel voor als je een keer wat extra tijd hebt!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aspergecanneloni met parmaham op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de asperges in 15 minuten beetgaar in een bodem water met zout.
  2. Pureer de blikken tomaat met de staafmixer. Verhit olijfolie in een (saus)pan. Fruit ui en knoflook en voeg de gepureerde tomaten toe. Laat in 10 minuten tot een dikke tomatensaus inkoken.
  3. Giet de asperges af, laat ze goed uitlekken en snijd elke asperge in 2 stukken. Verdeel de parmaham over de lasagnebladen en leg de asperges erop. Bestrooi met zout en peper naar smaak en rol op.
  4. Schenk de helft van de tomatensaus in de ovenschaal. Leg de cannelloni dicht tegen elkaar in de saus en verdeel de rest van de tomatensaus erover. Meng crème fraîche met 2-3 el Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak en strijk over de cannelloni. Strooi de rest van de kaas over de bovenkant.
  5. Bak de cannelloni in 20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Strooi basilicumblaadjes over de bovenkant als het uit de oven komt. Serveer met ciabatta of een frisse rucolasalade met olijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees