- 4 el Sojaolie
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Soep op tafel.
- Pel de garnalen, verwijder de koppen en snijd de zwarte ader uit de staart. Bewaar de schalen en de koppen.
- Hak de knoflook, Spaanse pepers, galanga- en gemberwortel fijn, doe in een vijzel en wrijf tot een smeuige massa. Snijd de citroengrasstengel in stukjes van 3 cm en druk de stukjes plat. Snipper de sjalotjes en hak de limoenblaadjes fijn.
- Verhit olie in een wok en roerbak de koppen en schalen van de garnalen. Roer de pasta uit de vijzel, het citroengras, de limoenblaadjes en de gesnipperde sjalot erdoor en fruit nog 2 minuten door.
- Voeg 2 ltr. heet water toe, breng alles aan de kook en laat 15 minuten trekken. Zeef de bouillon en breng alles weer tot het kookpunt.
- Voeg de gepelde garnalenstaarten toe, breng kort aan de kook. Voeg vissaus (nam pla) en citroensap toe en proef de soep.