Hartige spinazie taart

Hartige spinazie taart

Smulweb imageSmulweb

Een hartige spinazietaart met ei, Griekse yoghurt en kruiden. Voor een extra krokante bodem bestrooid met broodkruimels of paneermeel. Belegd met een mix van prei, ui en bosui op een kruimelige deegbodem. Als finishing touch is de taart bestrooid met geroosterde pijnboompitten en plakjes tomaat en gegratineerd met kaas, zo lekker!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 17 stappen deze heerlijke Hartige spinazie taart op tafel.

  1. Fruit alvast de ui, prei en bosui.
  2. Mix alvast de 3 eieren, Griekse yoghurt en kruiden in de maat- of gietbeker (eerst eieren loskloppen en daarna de yoghurt erbij).
  3. Snij de ingrediënten en bak de spinazie met de in stukjes gesneden knoflook in een grote pan totdat deze geslonken is.
  4. Verwarm de oven voor op stand 7/8 oftewel ca. 190 graden.
  5. Zeef de bloem boven een grote kom en mix het met het zout.
  6. Doe de boter erbij en kneed tot een kruimelig deeg.
  7. Meng het deeg met het ei en het water en kneed totdat het soepel aanvoelt en je er een bal van kan maken.
  8. Leg de bal deeg te koelen in de koelkast voor minstens 20 minuten, langer mag ook.
  9. Vet de springvorm in met olie of boter.
  10. Rol de deegbal uit en bekleed de springvorm, zorg dat de randen ongeveer zo hoog zijn als je duim.
  11. Kruimel wat broodkruimels of paneermeel over de bodem.
  12. Beleg de bestrooide bodem met de voorgebakken prei, ui en bosui.
  13. Meng de geslonken spinazie+knoflook en de eventuele hamblokjes met het yoghurt+ui+kruiden mengsel, roer het een beetje door elkaar en giet het vervolgens over de rest en verdeel gelijkmatig.
  14. Rooster eventueel nog de pijnboompitjes totdat ze beginnen te 'zweten' en een lichte bruine kleur krijgen. Strooi deze er ook overheen.
  15. Snijd de tomaat in plakjes en verdeel over de taart.
  16. Gratineer de taart met de gekozen kaas en zet deze in de oven voor circa 30 minuten. Check af en toe hoe deze eruit ziet.
  17. Als je een satéprikker in het midden kan steken zonder dat deze er nat uitkomt, is de taart klaar. Het is een relatief vochtige taart dus deze moet wel lang genoeg in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken