Appeltaart met custard

Appeltaart met custard

Smulweb imageSmulweb

Maak deze lekkere appeltaart met custard zelf! Bekleed de taartbodem met deeg en smeer vervolgens de huisgemaakte custard egaal over de bodem. Bedek het geheel vervolgens met de helft van dun gesneden appelpartjes. Eindig met een laag deeg en bak hem af.

60 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Speculaaskruiden

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Appeltaart met custard op tafel.

  1. Maak de custard. Meng in een kom de bloem en maizena met ongeveer een kwart van de melk met behulp van een garde. Klop tot je een glad mengsel hebt. Voeg het geklopte ei aan het bloemmengsel toe. Neem een steelpan en doe hierin de rest van de melk, suiker, vanille-suiker en vanille-extract. Verhit dit tot de suiker is opgelost en de melk aan de kook komt. Voeg nu al roerend het bloemmengsel toe. Blijf stevig kloppen terwijl de pan op het vuur staat. Als het mengsel dik wordt, laat het nog 2 minuten op het vuur staan. Blijf goed roeren. Haal de pan van het vuur en doe de custard in een kom. Leg een stuk plastic folie direct op de custard, om te voorkomen dat er een vel op komt.
  2. Maak de taart. Doe het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de citroenrasp en de speculaaskruiden in een grote kom en roer alles door elkaar. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg toe. Kneed net zolang tot de boter volledig is opgenomen. Als je het deeg niet tot een bal gekneed krijgt, kun je wat water toevoegen. Voeg steeds een heel klein beetje toe, het deeg wordt al snel te nat.
  3. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels nu in heel dunne plakjes. Je kunt hier het beste een schaaf of dunschiller voor gebruiken.
  4. Vet de taartvorm in met een beetje boter. Bekleed de taartvorm met iets meer dan de helft van het deeg. Smeer nu de custard egaal over de bodem van de taart. Vervolgens bedek je de custard met de helft van de appelschijfjes.
  5. Strooi hier ongeveer drie eetlepels suiker overheen. Verdeel de uitgelekte rozijnen over de taart en breng een tweede laag met appelschijfjes aan.
  6. Met de rest van het deeg kun je de taart versieren door bijvoorbeeld kerstkransjes uit te steken of reepjes deeg op een traditionele manier kruislings over de taart te leggen. Strooi vervolgens amandelschaafsel er overheen.
  7. Als je een glimmende taart wilt, kun je het deeg bestrijken met een losgeklopt ei. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  8. Zet de taart in het midden van de oven en bak hem in 60 minuten gaar.
  9. Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart met custard