- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Een droom kerrie-kip-stoof op tafel.
- Verhit olie en boter in een koekenpan en fruit uien, knoflook, gember, kerriepoeder, komijnpoeder en geelwortel tot zacht en de geuren vrij komen.
- Bestrooi kip met zout en peper. Bak stukken kip in het uienmengsel tot mooi gekleurd.
- Doe de kip in een stoofpan.
- Voeg zoveel water toe aan het uienmengsel dat de kip en groenten straks bedekt zullen zijn.
- Voeg de suiker, kruidnagels, pimentkorrels, pijpkaneel, venkelzaden, laurierblad en de stukjes tomaat, abrikozenjam of chutney en azijn toe. Roer goed door.
- Breng alles aan de kook.
- Verdeel de aardappelen en wortelen over en tussen de kip en voeg het hete vocht toe.
- Breng opnieuw aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de kip van de botten valt en de aardappelen gaar zijn.
- Proef na op zout en suiker.