Een droom kerrie-kip-stoof

Een droom kerrie-kip-stoof

Smulweb imageSmulweb

Een kerrie-kip-stoofpot die altijd een droom blijft. Kip is gekruid en vervolgens zachtjes gestoofd in ui, knoflook, gember, kerrie- en komijnpoeder. Afgerond met een suiker, pimentkorrels, pijpkaneel en abrikozenjam/chutney voor wat zoetheid. Serveer met aardappelen en wortelen en geniet van een comfortfood klassieker.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Een droom kerrie-kip-stoof op tafel.

  1. Verhit olie en boter in een koekenpan en fruit uien, knoflook, gember, kerriepoeder, komijnpoeder en geelwortel tot zacht en de geuren vrij komen.
  2. Bestrooi kip met zout en peper. Bak stukken kip in het uienmengsel tot mooi gekleurd.
  3. Doe de kip in een stoofpan.
  4. Voeg zoveel water toe aan het uienmengsel dat de kip en groenten straks bedekt zullen zijn.
  5. Voeg de suiker, kruidnagels, pimentkorrels, pijpkaneel, venkelzaden, laurierblad en de stukjes tomaat, abrikozenjam of chutney en azijn toe. Roer goed door.
  6. Breng alles aan de kook.
  7. Verdeel de aardappelen en wortelen over en tussen de kip en voeg het hete vocht toe.
  8. Breng opnieuw aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de kip van de botten valt en de aardappelen gaar zijn.
  9. Proef na op zout en suiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Fruit Stoofpotje Jam