Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Omas indische nasi op tafel.
- Zorg dat de rijst goed is afgekoeld, bij voorkeur van de vorige dag of 's ochtends bereid om 's avonds te gebruiken voor de nasi.
- Verhit olie in de wok op hoog vuur en bak ontbijtspek uit in de olie. Voeg vervolgens de ui toe en fruit mee tot het iets meer is dan glazig.
- Voeg het vlees toe en bak het gaar. Let op dat het niet te droog wordt.
- Voeg de prei toe, samen met de sambal en vit-sin. Voeg eventueel meer sambal toe naar smaak.
- Voeg het bouillonblokje toe en laat het oplossen in het vocht van de wok. Voeg daarna de rijst toe en bak het goed mee met de rest van de ingrediënten.
- Voeg niet te veel ketchup toe om te voorkomen dat de nasi te nat wordt.
- Serveer de nasi op 4 borden en strooi gefruite uitjes, omelet en flinterdunne preiringetjes eroverheen. Voeg eventueel nog wat zoete ketjap toe naar smaak.