Omas indische nasi

Omas indische nasi

Smulweb imageSmulweb

Kruidige nasi goreng volgens origineel recept van oma. Met ontbijtspek, gesmoorde prei, Sambal en vit-sin maak je op basis van afgekoelde rijst deze Indonesische klassieker.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Omas indische nasi op tafel.

  1. Zorg dat de rijst goed is afgekoeld, bij voorkeur van de vorige dag of 's ochtends bereid om 's avonds te gebruiken voor de nasi.
  2. Verhit olie in de wok op hoog vuur en bak ontbijtspek uit in de olie. Voeg vervolgens de ui toe en fruit mee tot het iets meer is dan glazig.
  3. Voeg het vlees toe en bak het gaar. Let op dat het niet te droog wordt.
  4. Voeg de prei toe, samen met de sambal en vit-sin. Voeg eventueel meer sambal toe naar smaak.
  5. Voeg het bouillonblokje toe en laat het oplossen in het vocht van de wok. Voeg daarna de rijst toe en bak het goed mee met de rest van de ingrediënten.
  6. Voeg niet te veel ketchup toe om te voorkomen dat de nasi te nat wordt.
  7. Serveer de nasi op 4 borden en strooi gefruite uitjes, omelet en flinterdunne preiringetjes eroverheen. Voeg eventueel nog wat zoete ketjap toe naar smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst