Enchilada ovenschotel

Enchilada ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

De heerlijke Enchilada ovenschotel met kipfilet, ui, wortel, bonen, crème fraîche, chilipeper, komijnzaad en jalapeño is een echte aanrader! Laat de kip en groenten zachtjes pruttelen, en plaats daarna de ovenschaal in de oven voor ca. 30 minuten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Enchilada ovenschotel op tafel.

  1. Breng in de kleine pan een halve liter water aan de kook. Snijd de kipfilet in grove stukken en doe in het kokende water. Snijd ook de ui en wortel vrij grof. Doe bij de kip, zodat alles net onder staat en laat zachtjes pruttelen.
  2. Voeg in een grote pan de inhoud van de 3 blikken toe, samen met de crème fraîche, chilipeper, komijnzaad en jalapeño. Laat onder roeren aan de kook komen en laat ook zachtjes pruttelen.
  3. Vis na 20 minuten de bijna gare kip en groenten uit de bouillon en leg op een bord. Trek het vlees met een vork in draden uit elkaar.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Doe de kip met de ui en wortel, zonder vocht, bij de bonen en roer door elkaar.
  6. Schep ongeveer een kwart van het mengsel in de ovenschaal.
  7. Leg er een tortilla op, knip op maat bij als hij te groot is en leg de stukjes langs de kant. Leg stukken van de vierde tortilla erbij om passend te maken.
  8. Schep weer een kwart van het mengsel erop en een derde van de kaas.
  9. Leg opnieuw een tortilla erbovenop.
  10. Herhaal stap 6 t/m 9 totdat alle ingrediënten op zijn.
  11. Plaats de ovenschaal gedurende 30 minuten in de oven. Controleer na 20 minuten of de kaas smeltend zacht blijft. Leg er anders een vel aluminiumfolie losjes op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Mexicaans Ovenschotel