Romige knolselderijsoep met verse zalm

Romige knolselderijsoep met verse zalm

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een heerlijke knolselderijsoep met verse zalm. Snijd en bak de ingrediënten tot ze zacht zijn, voeg de kippenbouillon en room toe, mix alles en voeg dan zalm toe. Serveer warm en geniet!

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige knolselderijsoep met verse zalm op tafel.

  1. Snij de knolselderij eerst in plakken. Daarna de plakken schillen en in stukjes snijden.
  2. Pel en snipper het sjalotje.
  3. Snij de verse zalm in dunne plakjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin het sjalotje glazig.
  4. Voeg de blokjes selderij en de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de soep plm. 20 minuten zachtjes koken.
  5. Voeg de room toe en pureer de soep met de staafmixer.
  6. Voeg vlak voor het opdienen de plakjes zalm toe aan de soep. Zorg dat de zalm niet te gaar wordt, anders wordt deze te droog!
  7. Je kunt ook de soepkommen of -borden goed voorverwarmen. Verdeel wat plakjes zalm in kommen of borden en giet hierover de hete soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Knolselderij soep