Rijstpudding

Rijstpudding

Smulweb imageSmulweb

Deze rijstpudding met abrikozen is een heerlijk dessert van melkkokende rijst met vanille en suiker. Klop de slagroom stijf en schep door de rijst. Serveer de rijstpudding op bedjes van abrikozen in siroop en karamelliseer de suiker voor extra smaak.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Cointreau

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Rijstpudding op tafel.

  1. Doe de rijst in een steelpan, bedek met water en kook 5 minuten. Giet af. Doe de rijst weer in de pan met 50 g suiker, het gespleten vanillestokje, boter en melk. Laat 45-60 minuten sudderen totdat de vloeistof is ingedikt. Roer regelmatig. Doe het mengsel in een schaal en laat 20 minuten afkoelen. Verwijder het vanillestokje en schraap het merg boven de rijst. Gooi het vanillestokje weg. Klop de slagroom stijf en schep door de rijst.
  2. Doe intussen 100 g suiker in een steelpan met de citroenreepjes, het overige vanillestokje en 200 ml water. Verwarm al roerend 3 minuten of totdat de suiker is opgelost. Voeg de abrikozen toe en kook 20 minuten om de siroop te laten indikken.
  3. Doe de abrikozen in 4 bakjes, voeg de citroensap, likeur en siroop toe en laat 5 minuten afkoelen. Schep de rijstpudding op de abrikozen en zet 1 uur in de koelkast.
  4. Verwarm de gril op de hoogste stand. Bestrooi de puddinkjes met de overige suiker. Gril 1-2 minuten totdat de suiker is gekarameliseerd en laat een paar minuten afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Abrikozen